Το προσωπικό μου blog

Εδώ γράφω απόψεις για πιο προσωπικά θέματα...
primi sui motori con e-max

"ΑΛΤ, τίς εί;"

Επαγγελματικά

Ξεκίνησα την καριέρα μου ως Αξκός του Στρατού και ήμουν χειριστής ελικοπτέρων. Το 1997 ξεκίνησα την ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτων "DVD WORLD-HOME ENTERTAINMENT PARKS". Αρχικά κατασκεύασα ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, το 1998 το πρώτο κατάστημα και μέχρι το 2005 φτάσαμε τα 8 καταστήματα στην Αθήνα. Μέχρι το 2012 εργάστηκα στο εξωτερικό στην μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής συστημάτων εξομοίωσης και τον μεγαλύτερο οργανισμό αεροπορικής εκπαίδευσης παγκοσμίως (www.cae.com), ως Marketing Manager υπεύθυνος για τη Δ. Ευρώπη και τους Νατοϊκούς οργανισμούς. Έκτοτε είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων (business consultant) και επιχειρηματικός αναλυτής (business analyst). Ασχολούμαι με το ψηφιακό μάρκετινγκ και τα κοινωνικά μέσα ως μέσο προβολής και ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Σπουδές

Είμαι κάτοχος "Executive Certificate in Management and Leadership" από το “Massachusetts Institute of Technology (MIT) Sloan School of Management”, με αντικείμενο τη δημιουργία ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων (high velocity startups), τη διαχείριση τεχνικά πολύπλοκων έργων (technically complex projects) και τις διαπραγματεύσεις υψηλόβαθμων στελεχών (negotiations for executives). Κατέχω μεταπτυχιακό από το “Embry-Riddle Aero University” με διπλή εξειδίκευση στο "Aerospace Management" και τα "Aviation Operations". Είμαι απόφοιτος ΣΣΕ και έχω πάρει μαθήματα Η/Υ από το ΠΑ.ΠΕΙ. (networks, DBs, programming languages, etc).

Πιστοποιήσεις

Είμαι πιστοποιημένος από το "International Register of Certified Auditors (IRCA)" ως "Επιθεωρητής" Συστημάτων Διαχείρισης της ποιότητας (Quality Management Systems -QMS) για το πρότυπο ISO 9001:2008. Επίσης είμαι πιστοποιημένος Project Management Professional (PMP®) από το Project Management Institute (PMI).

Ενδιαφέροντα

Με συναρπάζει η τεχνολογία αιχμής, η εξέλιξή της και πως αυτή διαμορφώνει την αγορά και τη σύγχρονη κοινωνία. Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι νέες επιχειρηματικές πρακτικές, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, οι start-up, το ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing), τα κοινωνικά μέσα (social media), και ο προγραμματισμός. Για αυτά σκοπεύω να γράφω εδώ και να επικοινωνώ με όσους έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Λατρεύω...

Επιπλέον, λατρεύω να μαθαίνω καινούρια πράγματα, να γνωρίζω ανθρώπους και μέρη. Μου αρέσουν οι καινοτόμες ιδέες που προκαλούν και αμφισβητούν τα καθιερωμένα και τον ευρέως αποδεκτό τρόπο σκέψης. Μου αρέσει το καλό φαγητό, το κρασί, η μπύρα, ο κινηματογράφος, η σάτυρα, το χιούμορ και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, το οποίο είναι ένα καταπληκτικό σπορ, αρκεί να καταλάβεις ότι είναι πιο πολύ "αμερικάνικο" απ' ό,τι "ποδόσφαιρο"...

Σιχαίνομαι...

Σιχαίνομαι τους εμπόρους ελπίδας, το ψέμα, και αυτούς που καλύπτουν την προσωπική τους ατζέντα πίσω από τον μανδύα της σάτυρας.

Εν κατακλείδι

Έχω όλα τα χαρακτηριστικά του τυπικού 40άρη Έλληνα: "Αριστερός" στην καρδιά, "δεξιός" στην τσέπη... "Εθνικιστής" στην παιδεία μου (μεγάλωσα διαβάζοντας για Βουλγαροκτόνους και Τουρκοφάγους) και "διεθνιστής" στην πράξη (με επαγγελματική καριέρα στο εξωτερικό). Είναι ξεκάθαρο: εάν μεγάλωσες μέσα στην "μεταπολίτευση", υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βαδίζεις στα όρια της σχιζοφρένειας!

blog comments powered by Disqus